Sunucu güvenlik servisleri sunucularınızı nasıl korur?

Her gün birçok web site saldırıya uğruyor. Günlük olarak ortaya çıkan yeni kötü amaçlı yazılımlar ve tehditler söz konusu olduğunda, sürekli tetikte olunması gerekir.

Müşterilerimiz, sunucu sorunları konusundaki gönül rahatlığını kaybetmeden ana işlerine odaklanabilirler. Burada, sunucularımıza 360 derecelik kapsamlı bir güvenlik sağlamada bize yardımcı olan temel güvenlik görevlerini göreceğiz.

 

Sunucu güvenlik hizmetlerimizle 360 derece koruma nasıl sağlarız

 

Bir sunucu güvenlik işleminin temel amacı, sunucularınızı her türlü saldırı ve kötü amaçlı yazılımdan korumaktır. Bu, savunmasız süreçlerin ve saldırıların 7/24 izlenmesini ve herhangi bir ihlali tespit etmek için periyodik sunucu denetimlerini içerir.

 

 Ağ güvenliği

 

Ağ saldırganlar için kolay bir giriş noktasıdır. Yaptığımız ilk şey, istenmeyen tüm bağlantı noktalarının dış ağdan erişilmesini engelleyerek sunucu ağını güvenceye almak.

Gizli verileri kamu ağından ayırarak ağ sistemlerini tasarlarız. Ağ ayarlarını değiştirerek, SYN seli, DDOS saldırısı vb. Gibi büyük saldırılara karşı savunma sağlamış oluruz.

Ağ trafiğini düzenli olarak izliyor ve saldıran IP’leri ve port tarama girişimlerini engelliyoruz. Güvenlik duvarları ve diğer araçlar sayesinde, arka uç sunuculara doğrudan erişimi engelliyoruz.

 

 Web sunucusu güvenliği

 

Web sunucusu, herhangi bir sunucuda en çok maruz kalan hizmettir. Bu, web uygulamalarını ve ilgili veritabanlarını etkileyebilecek çok çeşitli saldırılara açık olmasını sağlar.

Bu tür saldırıları engellemek için Web Uygulaması Güvenlik Duvarlarını (WAF) ve kötü amaçlı yazılım tarayıcılarını yapılandırırız. Bilinen tüm saldırı düzenleri engellenir ve tüm yaygın saldırıları engellemek için imza veritabanları kullanılır.

Mod-güvenlik gibi özelleştirilmiş güvenlik kurallarıyla, web işlemlerini yalnızca gerekli olanlarla sınırlandırıyoruz. Tüm işlemler ve yüklemeler, kötü niyetli olanları tespit etmek ve engellemek için gerçek zamanlı olarak taranır.

Web sunucusu yapılandırmasının güvenceye alınması, bilgilerin ifşa edilmesini önleyerek, web kullanıcısının ayrıcalıklarının sınırlandırılması, eski ve güvensiz modüllerin devre dışı bırakılması vb.

Kullanıcı başına kaynak ödeneğinin sınırlandırılması, tek bir kullanıcının tüm web sunucusunu kötüye kullanmasını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, bir kullanıcının başka bir kullanıcının verilerini görmesini engellemek için kullanıcı izinlerini de kısıtlarız.

Kötü amaçlı dosyaları silmek, DDoS korumasını etkinleştirmek, bağlantılar için SSL şifrelemesini zorlamak, sunucu güçlendirme yamalarını kullanmak vb. Web sunucularını korumak için yaptığımız bazı önemli faaliyetlerdir.

Ek olarak, web trafiğini ve günlük dosyalarındaki anormallikleri izleyerek yazılımı güncel tutar ve en son güvenlik yamalarıyla izleriz. Bu, kötü amaçlı yazılımların bu sunucuları etkilemesini önlememize yardımcı olur.